Höga strumpor: stick ut från mängden, stick ut från mängden!

Original hög strumpa

Alla som någonsin har tappat bort en av sina favoritstrumpor och lämnat den andra ensam – det är kanske 99% av befolkningen som bär strumpor – kan se hur detta kan destabilisera balansen i deras outfit: Medan det högra benet är lite vågat, skulle det vänstra bara vara ordning och allvar, och sakna den där subtila touchen av fantasi. Denna störande händelse avslöjar också att valet av strumpor faktiskt är mycket mindre trivialt än det verkar, så är den inverkan detta viktiga tillbehör har på vårt utseende.

Medan strumpor håller en låg profil och bara riskerar att avslöja sig vid en vild social händelse, visar höga strumpor stolt en aspekt av din personlighet och garanterar en liten uppdatering: ja, strumpor är ett hypersexigt modeaccessoar. I dessa dagar, när individen hanteras som ett varumärke och man lär sig att iscensätta sin egen personlighet från tidig ålder, är det svårt att veta vilken fot man ska dansa på när det gäller strumpor. ….

HIGH SOCKS TAKE OFF

Ett visst popunderbarn har återfört den vita strumpan, som av modemästarna utropats till den ultimata klibbigheten, till sin fulla prakt i ett legendariskt danssteg. Vad kan vara mer stilfullt än enkla, färglösa knästrumpor, för att göra historia av kombinationen loafer/golvlånga byxor – även om de inte vunnit i stilens pantheon?

Vad händer då med tyskarnas och engelsmännens oemotståndliga kombination av strumpor och sandaler; kommer de någonsin att erkännas som avantgarde?!

Typen och bärandet av strumpor i samhället varierar således beroende på kultur – avslöja din kalv, dölja din kalv – kön och ålder, och ännu mer beroende på temperament… Som vissa har sagt i andra sammanhang finns det små, stora, tunna och tjocka strumpor, och utbudet är så stort att det finns en strumpa för varje fot. För när det gäller strumpor talar vi om strumpstickor: en rundstickning som har förtjänat sin plats i stickfamiljen sedan stickmaskinen uppfanns 1589! Eftersom tillverkningshemligheten var svartsjukt bevarad fram till dess, innebar strumpor en viss social status under medeltiden och bildade ett enda plagg med vad som kallades ”haut-de-chausses”, eller vad vi kallar idag: shorts!

Låt oss mot bakgrund av denna historiska anekdot återupprätta den höga strumpans grundläggande roll: en verklig estetisk tillgång, ett särskiljande tecken, signaturen för en personlighet… Ja, strumpor kan vara en sexig accessoar! Våga bära en kjol, minikjol, shorts eller kort klänning, kompletterad med ett väl valt par strumpor. I en tävling om originalitet som ständigt bedöms av internetanvändarnas domstol är den höga strumpan därmed tillbaka i sin forna glans.

De som fortfarande skulle se strumpan som en obetydlig accessoar har aldrig lämnat en röd i tvättmaskinen … Nog för att dra slutsatsen att du kan vara liten, men kraftfull. Med
beteckningen ”accessoar” skulle vi kanske ha betraktat den som sekundär, försumbar, överflödig, men det skulle vara att förbise andra viktiga definitioner: ”föremål som är nödvändigt för representation”. Låt oss inte underskatta vad strumpor säger om oss!

__ Den här är fortfarande ett stort barn (Stålmannenstrumpor, Dingostrumpor…)

__ Den här tillbringar timmar framför kissevideor (söta katthuvudstrumpor, mustaschstrumpor….)

Låt oss slutligen lämna de olika teorierna, skolorna och andra diktat om matchning av strumpor/skor/bälte/slips – som föreskriver att det inte är försumligt att matcha dina strumpor till varje detalj i din outfit för att undvika det estetiska faux pas – för att omfamna ett stort fält av möjligheter när det gäller knähöga strumpor. Aktivitet, smak, säsong, färg, pris och material spelar alla in, men framför allt… humör!

Så i vårt ständigt instagrammbara samhälle blir knästrumpan och den blinkning den sänder ut genom att subtilt sticka ut ur byxorna, en avslöjande parameter för vår lilla inre värld: ”Visa mig dina strumpor, så ska jag berätta vem du är”… Och vi förälskar oss i en känd youtuber som på sju minuter berättar om livet och arbetet för var och en av sina ”coola strumpor”. En lektion i stil som redan har fått nästan 150 000 visningar! videon bara ICI! Den lär oss också att det är bättre att ”aldrig ge din favoritstrumpa till ditt ex”, du skulle ångra det, (din strumpa…)

Stolthet och sentimentalitet hos den mönstrade och färgglada långa strumpan får alla ombord: en liten touch av nyckfullhet i din working girl eller business man outfit lyser upp de dimmiga morgnarna på en parisisk vinter! Även om strumporna ofta döljs under stövlarna när de kommer fram förfinar, skulpterar och framhäver de vaden, ger stil och originalitet till dem som bär dem och kan sublimera en outfit. Så lyft upp era hjärtan och lyft upp era strumpor!

FÖRÄNDRAD PARADIGM

Strumpor, ett oskiljaktigt par som lever farligt, varje strumpa utsätter sin halva för den ständiga faran av resan till smutstvättskorgen, för att sedan sväljas upp av påslakanet, av katten på jakt efter ett alternativ till sitt ullknyte, av hotet från resväskan som packas och packas upp … En strumps liv är ingen picknick. Så länge
de lever tillsammans har de åtminstone fördelen att åldras i samma takt som sin andra hälft, innan de döms ut tillsammans.

Och även om paret har många funktioner (fungerar som stötdämpare vid sport, håller skorna rena, förhindrar blåsor, håller fötterna varma …), saknar vi ibland fantasi när det gäller att trösta enstaka strumpor. Men kasta inte bort fler! Kasserade strumpor kan få ett nytt liv som dammtrasor, parfymfodral i bagage, anpassningsbara dockor, frisörredskap (bullar) och till och med kaffefilter (därav uttrycket ”strumpjuice”). 43 sätt att återanvända dina gamla strumpor!

Slutligen, låt oss försöka skona vårt engagemang för de kära strumporna, annars måste vi ställa oss några existentiella frågor: men vart tar strumporna som försvinner i tvättmaskinen vägen?
Vad gör man med den andra julstrumpan? Är ärkehertiginnans strumpor äntligen torra? Hur många katter heter Socks eller Chaussette? Vilken strumpa ska du ge ditt ex för att han ska sakna dig?…

I denna nya era av evig återanvändning, där det börjar bli skamligt att slänga alla delar av återanvändbart tyg, låt oss våga göra tummen upp för konventionen och vara mer frikostiga med våra strumpor. Många par är vackert omatchade … vem säger att strumpor måste vara identiska med varandra?!

När det att bära trosor är en fråga om auktoritet, är det att bära strumpor (höga!) helt klart en fråga om våg och elegans.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *