Hur matchar du dina strumpor med dina skor?

Sedan några år tillbaka är kombinationen av skor och strumpor kung på catwalken hos världens ledande varumärken, men haute-couture har inte uppfunnit någonting; hip-hop, rap, Street, förorterna och sociala nätverk hade för länge sedan validerat konceptet. Strumpor i skor, oavsett om de är öppna eller stängda: en trend lika mycket som en självklarhet.

Du skulle inte komma på tanken att gå barfota i timmar i stängda skor. Svamp, svett, blåsor och andra förhårdnader, strumpor är skyddsänglar för våra slutna fötter. Ett par varma, mjuka knästrumpor mitt i vintern känns som en självklarhet, och vi lär oss mer och mer att det borde vara likadant när utomhustemperaturen stiger! Strumpor är ännu mer nödvändiga på sommaren, när vi svettas mer, och att ta hand om våra fötter skulle innebära att bära dem året runt, även i öppna skor.

Medan tyska turister och deras mytomspunna kombination av strumpor och sandaler har blivit bortskämda, hyllas nu denna osannolika kombination som sommarens trend, höjden av chic, detaljen för dem som har räknat ut allt….

I somras lanserades återigen stepp- och strumpskor, särskilt populära bland ungdomar och särskilt sedan de populariserades av en känd rappare, som har satt enkelheten tillbaka på gatorna och på skolgårdarna: Att slösa bort sin sommarjobbslön på ett par märkesskor är inte alls snyggt längre; ta istället på dig några gamla sockor och stoppa dem i dina flip-flops – det är klass!

En förvirrande stil som länge anammats av amerikaner, från sport till röda mattor, där de mest uppskattade modellerna tar på sig sina pumps i strumpor! För tyskar, amerikaner och afroamerikaner, men även japaner – för vilka strumpan i traditionell geta är en historisk kultursymbol – är frågan om knästrumpor i sandaler en fråga om kulturell och social tillhörighet.

Källa: https://blog.fromjapan.co.jp/

Många goda skäl att behålla strumporna i öppna skor

Guy Bedos citeras för att ha sagt ”att en man som behåller klänningsstrumpor på med bermudashorts inte kan vara helt dålig. ” Mannen som var ett steg före vår tid har sedan dess följts av många trevliga människor, som hävdar den där älskvärda avslappningen, och han ger oss redan en bra anledning att bära den höga strumpan under alla omständigheter, särskilt när sommaren kommer.

Men varför ha strumporna i skor som är designade för att bäras barfota?

Komfort, hygien, skydd, dessa argument -som brukade leda till denfalska smaken – förklara detta bisarra klädvalfrån avantgardisterna inomtap and sock-mode. Attdina tår går i luften i strumpor är inget nytt, men att det erkänns som en trendär det.Att vi erkänner det som en modetrend och inte längre som en modefaux-pas, det är en liten stilrevolution!

Du drömde om det, de gjorde det, ett helt gäng inflytelserika personligheter har validerat rörelsen: Komfort tar sin hämnd på de modekoder som dikteras av vem-vet-vilken-påve, den gynnas framför vad.idira-t’on förpassar den ostliknande sidan till glömska. Att gå runt hela sommaren i strumpor i sandaler, se bra ut i dina pumps utan att fråga modepolisen om deras åsikt, det är höjden av chic.

Sko strumpas i skos.öppnas, så hur bär den sig?

Dnu vågar jag allt i strumporDet finns något för varje smak och tillfälle, så för att vara stolt över dina knästrumpor ska du ta dig tid att välja dem, variera färger, mönster och associationer!

En allmän regel är att behålla strumporna på bermudashorts – så förespråkar Guy Bedos>.
/span> Guy Bedos och eftersom det också är en trend i höst att bära bermudashorts .span>- een veckad kjoleller som sportshorts – som amerikanska basketspelare och andra idrottsmän .för att vila fötterna efter matchen – men även i långklänningar och cocktailklänningar med låga, tunna strumpor för exempel….

Inte längre riktigt en skola för att vägleda denna nu populära och snygga parning: vi följer våra önskningar och humör eller de människor som inspirerar oss. Cvarje look har sin strumpa: Vi väcker hösten med färgglada, roliga, originella höga strumpor fulla av personlighet. Ensammanfattning av fashionista-sfären belyserfortfarandenågra trender:

Skomässigt är det klassiska paret av flip-flops fortfarande det grundläggande att bära med vita strumpor, eftersom enkelhet är den högsta eelegansen.span>,eller matcha hans bob för att få alla att hålla med. Justin Bieber, Bruno Mars, Master Gims… är alla gurus att följa för att hämta idéer från sock-tap.

GIF BRUNO MARS – Credits : Bruno Mars

I enfärgade, färgglada strumpor – som dessa ”Color” – i flip-flops med päls för en modern, urban look; vi hämtar inspiration från Rihanna i hennes samarbetemed Puma.

Credits: Stance

I vanliga, färgglada strumpor – som dessa ” Color” – i lurviga flip-flops för en modern, urban look; vi är inspirerade av Rihanna och hennes modell gjord med Puma. I sportstrumpor, som Rita Ora, för en… sportig look!

Credits: Beretta/Sims/REX/REX/SIPA

Välj låga, tunna och diskreta högklackade skor, som Kendall Jenner, för en chockerande detalj på en elegant outfit med det sexiga och sensuella paret ”Tinkerbell”-strumpor.

Komfort-elegans-kombo med Kendall Jenner

Källa: https://www.sousvetementsjulia.fr/

Höga toppar i samma färg som hennes pumps för att förlänga hennes silhuett, enligt teorin om ”ju kortare topp, desto högre strumpa”! Den bärs sedan med maxi-pullovers och mikro-shorts, till exempel.

Rihanna har definitivt räknat ut allt…

Credits: Stance

Med strumpor tar vi naturligtvis på oss våra Birkenstocks, för att omfamna den ”nya coola” och en avslappnad look. Som den nuvarande trenden bland stjärnorna gör vi som Kaia Gerber, Cindy Crawford, Mary-Kate och Ashley Olsen… eller med träskor, för maximal komfort: från Crocs till Super-Birki av samma berömda tyska märke. Tjocka knästrumpor som ” Délicatesse” eller
Montagnarde”
, som också kan bäras upprullade på ankeln, gör sedan susen för att förlänga sommarkombinationen till vintern.

Komponerade skor och denimkläder kompletteras med höga strumpor för en liten grunge-touch med
Ecossaise”, ”Etoile” eller ”Different”.
Och för lite sportig edge men i cityskor tar vi dem över-knät-strumpor med ett diskret mönster, som ”Frenchy” eller ”Skate” eller mer nördiga för en skolflickslook med ”Japan School”. Alternativt, för att komplettera skor som är för väluppfostrade, vågar vi vara färgstarka och fantasifulla med dessa låga strumpor med en liten ”Monsieur” mustasch, ovanlig med ”Dino” eller till och med ”Nature” eller gourmand (”Fruit”), om vi föredrar dem höga.

Slutligen kommer de mer vågade eller barnsliga att välja söta strumpor, som ger en liten kawaii look med dessa Gamegirl”, ”Lovely Cat” eller ”Forever Young”.

I alla väder är strumpor och skor ett par. Den som skulle hävda att det är nonsens att bära bomullsstrumpor mitt i sommaren behöver inte leta längre.

.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *